Eindexpositie De Nieuwe Vincent 2017

Jojanneke van Zandwijk

Onze twaalf jonge kunstenaars (9 tot 14 jaar oud) exposeren hun werk in december in Kunstpodium T. Maandenlang hebben ze hun tekentalent ontwikkeld samen met kunstenaars en nu is het tijd om het eindresultaat aan een breed publiek te laten zien. De expositie De Nieuwe Vincent loopt van 10 tot en met 17 december.

De Nieuwe Vincenten stapten in maart in een soort rollercoaster waarin ze met veel lol en plezier uitgedaagd worden om te tekenen en te schilderen. De deelnemers werkten met technieken die ze nog niet kenden, werden uit hun comfortzone gehaald, werden geprikkeld om te ontdekken, uit te proberen, buiten de bekende paden te wandelen. Zo maakten ze een groei door en kwamen ze erachter waar ze wel en waar ze niet in uitblinken. Ze kwamen erachter waar zij door geïnspireerd raken en ook wat bij hen past. Misschien kunnen we zelfs zeggen dat ze er een beetje achter komen wie zij nou eigenlijk zijn. Zit er een kunstenaar of een schilder in henzelf? 

Ze bezochten ateliers, musea, een kunstacademie, expositieruimtes. Op elke plek is (samen-) gewerkt, verwonderd, gekeken, zijn keuzes gemaakt en technieken uitgeprobeerd. Het optrekken met verschillende kunstenaars en samen nieuw werk maken, was inspirerend voor zowel de Nieuwe Vincenten als de kunstenaars zelf. Gaandeweg groeide van elke Nieuwe Vincent een portfolio dat ze graag aan iedereen laten zien in een volwaardige expositie. Een climax, waarin de ontwikkeling tot Nieuwe Vincent te zien is. Van 15 t/m 17 december 2017 is iedereen welkom om te komen kijken in Kunstpodium T. Tijdens de besloten opening op zondag 10 december wordt door een deskundige jury één Nieuwe Vincent gekozen die de Jan Naaijkens Juniorprijs ontvangt van het Noordbrabants Genootschap. 

Expositie De Nieuwe Vincent
Kunstpodium T, Noordstraat 105, 5038 EH Tilburg van 10 t/m 17 december 2017 Open op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 december van 13.00 tot 17.00 uur. Vrij entree.

Iemand uitnodigen?

Weet jij iemand die misschien graag met De Nieuwe Vincent mee zou doen?De Nieuwe Vincent 2021

Start voorbereidingen

Onder voorbehoud van corona starten we met de werving voor De Nieuwe Vincent 2021!

FEBRUARI - MAART 2021 (OVB)

Inzenden tekeningen

We maken nog bekend welke datum je tekeningen binnen moeten zijn.

VOORJAAR 2021 (OVB)

Talentenprogramma

Bijna iedere zondag is er een les of excursie, dus zorg dat je beschikbaar bent.

MAART TOT JULI 2021 (OVB)

Voorbereiding expositie

Jij kiest het werk dat je op de expo wilt laten zien

JUNI 2021 (OVB)

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

JULI 2021 (OVB)

Inspirerend werk

Nodig iemand uit voor De Nieuwe VincentJouw naam
Jouw e-mail
Naam vriend
E-mail vriend
Velden met een * zijn verplicht