De Nieuwe Vincent exposeert in Kunstpodium T

Op zondag 16 december opent in KunstpodiumT de eindexpositie van De Nieuwe Vincent 2018. Van september tot en met december hebben 14 deelnemers van 9 t/m 14 jaar het traject van De Nieuwe Vincent doorlopen. Samen met kunstenaars gingen ze op zoek naar hun talent en ontwikkelden ze dat verder. Het resultaat is verrassend en dat laten De Nieuwe Vincenten graag zien aan het grote publiek. De expositie wordt geopend door wethouder Marcelle Hendrickx.

Het is de vijfde keer dat Vincents Tekenlokaal het project De Nieuwe Vincent organiseert. Jongeren tussen 9 en 14 jaar kunnen meedingen naar een plek door hun mooiste tekening op te sturen. De besten gaan door naar het programma De Nieuwe Vincent. Ze krijgen les, gaan op bezoek bij kunstenaars en worden aangezet tot nadenken over wat ze maken en hoe ze dat maken. De eindwerken worden geëxposeerd.

In de editie van 2018 hebben de medewerkers van Vincents Tekenlokaal de deelnemers uitgedaagd door ze met zoveel mogelijk verschillende werkwijzen en materialen te laten werken. Er werd een bezoek gebracht aan het atelier van kunstenaar Paul Bogaers, er werd getekend in De Pont Museum, bij de Artist in Residence in het Van Gogh Huis in Zundert en op de ABV Fontys ( de ‘kunstacademie’) in Tilburg. Daarnaast waren er de digitale lessen in het tekenlokaal in de Spoorzone, waarin mooie crossovers werden gemaakt van analoge en digitale tekeningen.

Een deskundige jury kijkt naar talent en ontwikkeling van de deelnemers gedurende het traject. Op 16 december, tijdens de opening, ontvangt één van de deelnemers de Jan Naaijkens Juniorprijs. Deze wordt uitgereikt door het Noordbrabants Genootschap. De winnaar is degene die er het meest tussenuit springt qua originaliteit, kwaliteit en groei. De opening op 16 december is voor genodigden. Daarna is de expositie nog te bezoeken op 21, 22 en 23 december van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.
De Nieuwe Vincent van Vincents Tekenlokaal is onmogelijk zonder de samenwerking met Kunstpodium T. Zij nemen deel in de jury en stellen de expositieruimte beschikbaar. Voor de invulling van het traject kon het tekenlokaal een beroep doen op ABV Fontys Tilburg, De Pont museum en het Vincent Van Gogh Huis in Zundert. De gemeente Tilburg maakt De Nieuwe Vincent mogelijk door een financiële bijdrage.

Expositie De Nieuwe Vincent
Kunstpodium T, Noordstraat 105, 5038 EH Tilburg
Open op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 december van 13.00 tot 17.00 uur

Vtl Zundert Mvd H5349 Klein
Vtl De Pont 3751 Klein

Iemand uitnodigen?

Weet jij iemand die misschien graag met De Nieuwe Vincent mee zou doen?De Nieuwe Vincent 2021

Start voorbereidingen

Onder voorbehoud van corona starten we met de werving voor De Nieuwe Vincent 2021!

FEBRUARI - MAART 2021 (OVB)

Inzenden tekeningen

We maken nog bekend welke datum je tekeningen binnen moeten zijn.

VOORJAAR 2021 (OVB)

Talentenprogramma

Bijna iedere zondag is er een les of excursie, dus zorg dat je beschikbaar bent.

MAART TOT JULI 2021 (OVB)

Voorbereiding expositie

Jij kiest het werk dat je op de expo wilt laten zien

JUNI 2021 (OVB)

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

JULI 2021 (OVB)

Inspirerend werk

Nodig iemand uit voor De Nieuwe VincentJouw naam
Jouw e-mail
Naam vriend
E-mail vriend
Velden met een * zijn verplicht