Vincents Tekenlokaal op zoek naar de beste jonge tekenaars van Tilburg

De gehele zomer kunnen jongeren tot 14 jaar hun allermooiste tekening opsturen (digitaal of in een ouderwetse envelop) om mee te dingen naar een gewilde plek bij De Nieuwe Vincent. Van september tot en met december 2018 doorlopen vijftien talenten het tekenprogramma, dat toewerkt naar een expositie in december. De tekeningen kunnen tot uiterlijk zondag 19 augustus worden opgestuurd.

Het is de eerste keer dat De Nieuwe Vincent wordt georganiseerd vanuit de nieuwe locatie. Vincents Tekenlokaal opende in januari de deuren in de Spoorzone bij Ontdekstation013. De deelnemers aan De Nieuwe Vincent zullen hier regelmatig op zondagmiddagen te vinden zijn, bijvoorbeeld als zij aan het werk zijn op de digitale tekentablets. Ze maken onder begeleiding van onder andere kunstenaar Chiel Janssen nieuw werk dat getoond wordt op de eindexpositie in december in Kunstpodium T.

Deelnemers aan De Nieuwe Vincent kunnen uitkijken naar een creatieve periode met een groep gelijkgestemde leeftijdsgenoten. Door samenwerking met een kunstenaar en de uitjes naar een museum, een kunstenaarsatelier en een kunstacademie doen ze veel inspiratie op en leren ze veel nieuwe technieken. Vrienden en familie krijgen aan het eind de mogelijkheid al het nieuwe werk te bewonderen tijdens de expositie in Kunstpodium T, ingericht door De Nieuwe Vincenten zelf. Een jury kiest dan één deelnemer die zich De Nieuwe Vincent 2018 mag noemen. Hij of zij wint een mooie prijs, die zijn of haar talent nog verder zal stimuleren.

Meedoen kan voor jongeren tussen 10 en 14 jaar oud. De meeste lessen zijn in Tilburg of omgeving, maar er worden ook uitstapjes georganiseerd. Deelnemers zijn om de twee weken een zondagmiddag en soms een woensdagmiddag aan het werk. Deelname kost niets, alleen tijd en creativiteit. Stuur uiterlijk zondag 19 augustus een heldere foto van je mooiste werk op naar boekingen@vincentstekenlokaal.nl of stuur het origineel naar Vincents Tekenlokaal, postbus 4265, 5004 JG Tilburg. Nieuw dit jaar is het starterspakket dat je kunt aanvragen via de website. Dit pakket zit boordevol tips én een retourenvelop om de tekening op te sturen. Kijk op www.denieuwevincent.nl voor meer informatie en beelden van het programma in 2017.

Dit is het persbericht van 20 juni 2018

De Nieuwe Vincent 2017 Bij Paul Bogaers 2 Maria Van Der Heyden

Iemand uitnodigen?

Weet jij iemand die misschien graag met De Nieuwe Vincent mee zou doen?De Nieuwe Vincent 2019

Inzenden tekeningen

Stuur je allermooiste tekening per post of digitaal op

JUNI- AUGUSTUS

Zomervakantie

Tot en met 22 augustus kun je je tekening opsturen. Doe het op tijd!

JULI - AUGUSTUS

Talentenprogramma

Bijna iedere zondag is er een les of excursie, totaal 12 keer!

SEPTEMBER - DECEMBER

Voorbereiding expositie

Jij kiest het werk dat je op de expo wilt laten zien

DECEMBER

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken bij Kunstpodium T

DECEMBER T/M 12 JANUARI 2020

Inspirerend werk

Nodig iemand uit voor De Nieuwe VincentJouw naam
Jouw e-mail
Naam vriend
E-mail vriend
Velden met een * zijn verplicht