Snel leren schetsen in de Lustwarande.

Om 13 uur was het verzamelen bij de ingang van de Lustwarande, waar Wietske Weijtmans (tekendocent Vincents Tekenlokaal) en Marika Taborsky (rondleider Lustwarande en programmamaker Kunstlab) al klaar stonden. Bepakt met klembord, tekenvellen, potloden, gum en krukje ging de groep op pad om direct bij het eerste kunstwerk al verrast te worden: alleen via een spiegel, die hoog in een boom hangt, kun je zien wat het kunstwerk voorstelt. En zo viel er de hele middag van alles te ontdekken.

Het doel van deze middag is te leren kijken naar kunst. Wat zie je? Waar denk je aan? Wat zou de maker bedoeld hebben? Om vervolgens in korte opdrachten (snel) te leren schetsen. En te leren van elkaar. De jongens en meiden leren elkaar al beter kennen en de sfeer was dan ook heel ontspannen. Daar heeft het heerlijke weer zeker ook aan bijgedragen.

In totaal hebben De Nieuwe Vincenten 10 kunstwerken bekeken en getekend. Allemaal heel verschillend van vorm en materiaal. Bijzonder van Lustwarande is dat je veel kunstwerken mag aanraken en op sommigen mag je zelfs klimmen, superleuk natuurlijk.

Dit jaar bestaat Lustwarande 10 jaar, het is dus een jubileumjaar. Onder de naam Delirious zijn er vijfentwintig kunstwerken te zien van internationale kunstenaars. Lustwarande is nog t/m 20 oktober te bezoeken. Wil je met een groep kinderen komen? Kunstlab heeft een speciaal programma met een leuk teken- en doeboekje.

Foto's: Maria van der Heyden

190915 Vtl Warande Mvd H2765
190915 Vtl Warande Mvd H2959

Wil je volgend jaar meedoen?

Hou me op de hoogte

De Nieuwe Vincent 2021

Start voorbereidingen

We werven jongeren voor deelname aan De Nieuwe Vincent 2021!

MAART - APRIL 2021

Inzenden tekeningen

Je kunt maximaal 3 tekeningen uiterlijk op 25 april 2021 inzenden.

APRIL 2021

Talenten-programma

In totaal 12x heb je op zondagmiddag een les of excursie, dus zorg dat je beschikbaar bent.

MEI - DECEMBER 2021

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

DECEMBER 2021

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2021

Nodig iemand uit voor De Nieuwe Vincent