Snel leren schetsen in de Lustwarande.

Om 13 uur was het verzamelen bij de ingang van de Lustwarande, waar Wietske Weijtmans (tekendocent Vincents Tekenlokaal) en Marika Taborsky (rondleider Lustwarande en programmamaker Kunstlab) al klaar stonden. Bepakt met klembord, tekenvellen, potloden, gum en krukje ging de groep op pad om direct bij het eerste kunstwerk al verrast te worden: alleen via een spiegel, die hoog in een boom hangt, kun je zien wat het kunstwerk voorstelt. En zo viel er de hele middag van alles te ontdekken.

Het doel van deze middag is te leren kijken naar kunst. Wat zie je? Waar denk je aan? Wat zou de maker bedoeld hebben? Om vervolgens in korte opdrachten (snel) te leren schetsen. En te leren van elkaar. De jongens en meiden leren elkaar al beter kennen en de sfeer was dan ook heel ontspannen. Daar heeft het heerlijke weer zeker ook aan bijgedragen.

In totaal hebben De Nieuwe Vincenten 10 kunstwerken bekeken en getekend. Allemaal heel verschillend van vorm en materiaal. Bijzonder van Lustwarande is dat je veel kunstwerken mag aanraken en op sommigen mag je zelfs klimmen, superleuk natuurlijk.

Dit jaar bestaat Lustwarande 10 jaar, het is dus een jubileumjaar. Onder de naam Delirious zijn er vijfentwintig kunstwerken te zien van internationale kunstenaars. Lustwarande is nog t/m 20 oktober te bezoeken. Wil je met een groep kinderen komen? Kunstlab heeft een speciaal programma met een leuk teken- en doeboekje.

Foto's: Maria van der Heyden

190915 Vtl Warande Mvd H2765
190915 Vtl Warande Mvd H2959

Iemand uitnodigen?

Weet jij iemand die misschien graag met De Nieuwe Vincent mee zou doen?De Nieuwe Vincent 2019

Inzenden tekeningen

Stuur je allermooiste tekening per post of digitaal op

JUNI- AUGUSTUS

Zomervakantie

Tot en met 22 augustus kun je je tekening opsturen. Doe het op tijd!

JULI - AUGUSTUS

Talentenprogramma

Bijna iedere zondag is er een les of excursie, totaal 12 keer!

SEPTEMBER - DECEMBER

Voorbereiding expositie

Jij kiest het werk dat je op de expo wilt laten zien

DECEMBER

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken bij Kunstpodium T

DECEMBER T/M 12 JANUARI 2020

Inspirerend werk

Nodig iemand uit voor De Nieuwe VincentJouw naam
Jouw e-mail
Naam vriend
E-mail vriend
Velden met een * zijn verplicht