Herfstkleuren en historische taferelen bij Vincentre in Nuenen

Tilburg

Op 14 november waren de Nieuwe Vincenten te gast bij Vincentre in Nuenen. Na een korte bezichtiging van de tentoonstelling over het leven van Van Gogh trokken de jongeren door het dorp om met eigen ogen de plekken te zien die Vincent tijdens zijn leven ook heeft gezien en soms ook heeft getekend.

Nuenen lijkt net een openluchtmuseum en gastheer Frans van der Horst bracht Vincent van Gogh helemaal tot leven met zijn mooie verhalen. De jonge tekenaars luisterden vaak geboeid om vervolgens enthousiast aan de slag te gaan met de tekenopdrachten.

De eerste stop was het Pastoriehuis met de tuin met als opdracht om in 10 minuten een tekening te maken van de tuin en het vijvertje. Van deze plek had Vincent zelf ook tekeningen gemaakt.
Daarna tekenden de jongeren met conté krijt de oude Lindeboom na, die Vincent van Gogh ook gezien moet hebben. En het programma eindigde bij het Kostershuisje (een wevershuisje uit de tijd van Van Gogh), waar er vooral op het tekenen van details werd gelet, zoals de vele dakpannetjes. Onze Vincenten mochten zelfs even binnen in het huisje kijken, een unieke gelegenheid.

Wat de dag ook heel erg leuk maakte, was de aanspraak van enthousiaste bewoners en toeristen die vragen kwamen stellen en nieuwsgierig meekeken naar de tekeningen. Het heerlijke herfstzonnetje maakte de dag compleet.

Met dank aan onze freelance tekendocent Djenné Fila die op het allerlaatste moment kon invallen! Zo kon deze mooie excursie toch doorgaan.

Foto's : Maria van der Heyden

211114 Vtl Neunen Hey 4139
211114 Vtl Nuenen Hey 4337

Volg regio Tilburg


Volg regio Zundert

De Nieuwe Vincent 2022

Start voorbereidingen

We werven jongeren voor deelname aan De Nieuwe Vincent 2022!

FEBRUARI - MAART 2022

Inzenden tekeningen

Je kunt maximaal 3 tekeningen uiterlijk op 24 april 2022 inzenden.

MAART - APRIL 2022

Talenten-programma

In totaal 12x heb je op zondagmiddag een les of excursie, dus zorg dat je beschikbaar bent.

MEI - DECEMBER 2022

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

DECEMBER 2022

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2022