Lustwarande: Tekenen in het bos!

Tilburg

Het weer was onvoorspelbaar, maar we twijfelden niet, de tekenmiddag in de Lustwarande is altijd zo bijzonder, die wilden we heel graag door laten gaan. Dus gingen de regenjassen en paraplu's mee en gingen we monter samen op pad om de kunstwerken in het bos te ontdekken.

Marika Taborsky van Kunstlab verzorgt deze excursie. Ze geeft uitleg over de kunstwerken, maar stelt vooral ook veel vragen: 'Wat zie je?' of 'Wat denk je dat de kunstenaar bedoeld heeft?' Ze had een mooie selectie gemaakt uit het totale aanbod, waaronder gapende rotsen, een kleurige vliegerboom en een glimmend konijn.

Deze middag stond helemaal in het teken van waarneming en verbeelding. De Nieuwe Vincenten gingen natuurlijk ook zelf aan de slag op een krukje met een tekenplankje. Ook dat kan even wennen zijn..., hoe houd je jezelf goed in evenwicht op zo'n driepoot?

Wietske Weijtmans, tekendocent bij van Vincents Tekenlokaal, had voor iedereen een verrassing: een echt dummy-tekenboek om in te gaan schetsen en tekenen. En ze had verschillende tekenmaterialen meegenomen: potloden, houtskool en aquarelpotloden. Na een fikse onweersbui zorgden juist die aquarelpotloden voor verrassende resultaten.

Wietske: "Het is lang geleden dat we deze potloden gebruikt hebben en nu kwam het perfect uit om hiermee te experimenteren, echt leuk!"

Marika: "Ik was even bang dat het weer roet in het eten zou gooien, maar we hebben een fantastische middag gehad. Deze combinatie van buiten samen kijken naar kunst, er samen over praten en dan zelf je waarneming of ideeën op papier zetten geeft zo veel plezier. Er hangt een fijne sfeer in de groep."

Wil je ook een kijkje nemen in de Lustwarande? Dat kan nog tot en met 3 oktober! Kijk op https://lustwarande.org/

Foto's: Maria van der Heyden

210704 Vtl Lust Warande Hey 0113
210704 Vtl Lust Warande Hey 0300

De Nieuwe Vincent 2024

Inschrijving geopend!

Je kunt van 12 maart tot 7 mei 2024 je tekeningen inzenden!

MAART 2024

Inzenden tekeningen

Stuur maximaal 3 favoriete tekeningen in!

MAART - MEI 2024

Talentenprogramma

Je hebt zo'n 12x op zaterdag/zondagmiddag een les of excursie, hoe leuk is dat!

JUNI - DECEMBER 2024

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

NOVEMBER - DECEMBER 2024

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2024