Lustwarande: Tekenen in het bos!

Het weer was onvoorspelbaar, maar we twijfelden niet, de tekenmiddag in de Lustwarande is altijd zo bijzonder, die wilden we heel graag door laten gaan. Dus gingen de regenjassen en paraplu's mee en gingen we monter samen op pad om de kunstwerken in het bos te ontdekken.

Marika Taborsky van Kunstlab verzorgt deze excursie. Ze geeft uitleg over de kunstwerken, maar stelt vooral ook veel vragen: 'Wat zie je?' of 'Wat denk je dat de kunstenaar bedoeld heeft?' Ze had een mooie selectie gemaakt uit het totale aanbod, waaronder gapende rotsen, een kleurige vliegerboom en een glimmend konijn.

Deze middag stond helemaal in het teken van waarneming en verbeelding. De Nieuwe Vincenten gingen natuurlijk ook zelf aan de slag op een krukje met een tekenplankje. Ook dat kan even wennen zijn..., hoe houd je jezelf goed in evenwicht op zo'n driepoot?

Wietske Weijtmans, tekendocent bij van Vincents Tekenlokaal, had voor iedereen een verrassing: een echt dummy-tekenboek om in te gaan schetsen en tekenen. En ze had verschillende tekenmaterialen meegenomen: potloden, houtskool en aquarelpotloden. Na een fikse onweersbui zorgden juist die aquarelpotloden voor verrassende resultaten.

Wietske: "Het is lang geleden dat we deze potloden gebruikt hebben en nu kwam het perfect uit om hiermee te experimenteren, echt leuk!"

Marika: "Ik was even bang dat het weer roet in het eten zou gooien, maar we hebben een fantastische middag gehad. Deze combinatie van buiten samen kijken naar kunst, er samen over praten en dan zelf je waarneming of ideeën op papier zetten geeft zo veel plezier. Er hangt een fijne sfeer in de groep."

Wil je ook een kijkje nemen in de Lustwarande? Dat kan nog tot en met 3 oktober! Kijk op https://lustwarande.org/

Foto's: Maria van der Heyden

210704 Vtl Lust Warande Hey 0113
210704 Vtl Lust Warande Hey 0300

Wil je volgend jaar meedoen?

Hou me op de hoogte

De Nieuwe Vincent 2021

Start voorbereidingen

We werven jongeren voor deelname aan De Nieuwe Vincent 2021!

MAART - APRIL 2021

Inzenden tekeningen

Je kunt maximaal 3 tekeningen uiterlijk op 25 april 2021 inzenden.

APRIL 2021

Talenten-programma

In totaal 12x heb je op zondagmiddag een les of excursie, dus zorg dat je beschikbaar bent.

MEI - DECEMBER 2021

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

DECEMBER 2021

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2021

Nodig iemand uit voor De Nieuwe Vincent