De 15 Nieuwe Vincenten in Tilburg zijn gestart!

Tilburg

Op zondag 22 mei was de aftrap van De Nieuwe Vincent 2022 in het Paleis van Tilburg, waar de nieuwe vincenten kennis hebben gemaakt met elkaar en meteen hun eerste tekenles volgden.

Het was natuurlijk best spannend om elkaar voor de eerste keer te zien. Trots namen de jongeren plaats op een plekje in de oude raadszaal. Marloes Coppes, coördinator van Vincents Tekenlokaal, zorgde voor het ontvangst en kon iedereen blij verrassen met een grote, eigen tekenmap. De komende maanden kan iedereen hierin zijn of haar gemaakte tekeningen bewaren en zo bouwen aan een eigen portfolio.

Na de introductie kregen de deelnemers een rondleiding door het Paleis met uitleg over Vincent van Gogh, die hier ook zelf tekenlessen heeft gevolgd. In het oude tekenlokaal staan voorwerpen die hij heeft gebruikt als voorbeeld bij zijn 'tekenlessen naar de waarneming'. Dat was ook de insteek van de eerste tekenles van De Nieuwe Vincent 2022, met de nadruk op verhoudingen en compositie.

Wietske Weijtmans, de tekendocent, had een prachtig stilleven gemaakt, bestaande uit allerlei materialen. Vanuit verschillende gezichtspunten gingen de tekentalenten aan de slag: eerst 1 object, kijken en schetsen. Daarna groter en complexer, met grafietkrijt. Iedereen was supergeconcentreerd aan het werk.

Zo, de kop is eraf. De komende maanden zullen er nog vele workshops, masterclasses, atelier- en museumbezoeken volgen. Tyas d'Hondt is de vaste begeleider van de groep. Zo bouwen we samen aan een fijne groep en aan een mooi portfolio!

We wensen alle nieuwe vincenten veel succes en vooral heel veel tekenplezier!

Foto's: Maria van der Heyden

Vtl Hey 9707 Kln
Vtl Hey 9821 Kln

Volg regio Tilburg


Volg regio Zundert

De Nieuwe Vincent 2022

Start voorbereidingen

We werven jongeren voor deelname aan De Nieuwe Vincent 2022!

FEBRUARI - MAART 2022

Inzenden tekeningen

Je kunt maximaal 3 tekeningen uiterlijk op 24 april 2022 inzenden.

MAART - APRIL 2022

Talenten-programma

In totaal 12x heb je op zondagmiddag een les of excursie, dus zorg dat je beschikbaar bent.

MEI - DECEMBER 2022

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

DECEMBER 2022

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2022