Kunst kijken en tekenen bij Lustwarande

Tilburg

Met bolderkar en tasjes trokken de nieuwe vincenten op zondag 3 juli het bos De Oude Warande in om de beelden te bekijken die daar tijdelijk tentoongesteld worden door Lustwarande. Dit is een jaarlijks terugkerende expositie met dit keer als thema 'Godhead - idols in times of crisis'. Geen wonder dat er veel mens- en hoofdvormen te zien waren.

De beelden daagden uit tot goed kijken: wat bedoelt de kunstenaar? wat zie je zelf? van welk materiaal is dit gemaakt? wat straalt het uit? wat roept het bij je op?
Kunstdocent Marika Taborsky van Kunstlab vertelde over de kunstenaars en de kunstwerken en spoorde de talenten aan tot kijken en creëren met verschillende tekenopdrachten.

Zo ontvingen de tekenaars dit keer allemaal een dummy. In je eigen dummy kun je van alles uitproberen. Snel schetsen, maar ook een detail uitwerken. Er hangt een fijne sfeer in de groep: de nieuwe vincenten delen hun werken, zijn serieus aan het werk en leren van elkaar.

Bij sommige kunstwerken komen de krukjes uit de bolderkar tevoorschijn en krijgen de vincenten een langere tekenopdracht. Het wandelend publiek is nieuwsgierig en kijkt op afstand over hun schouders mee.

Foto's: Maria van der Heyden

Vtl Lustwarande Hey 1675 Lr
Vtl Lustwarande Hey 1597 Lr

Volg regio Tilburg


Volg regio Zundert

De Nieuwe Vincent 2022

Start voorbereidingen

We werven jongeren voor deelname aan De Nieuwe Vincent 2022!

FEBRUARI - MAART 2022

Inzenden tekeningen

Je kunt maximaal 3 tekeningen uiterlijk op 24 april 2022 inzenden.

MAART - APRIL 2022

Talenten-programma

In totaal 12x heb je op zondagmiddag een les of excursie, dus zorg dat je beschikbaar bent.

MEI - DECEMBER 2022

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

DECEMBER 2022

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2022