Kunst kijken en tekenen bij Lustwarande

Tilburg

Met bolderkar en tasjes trokken de nieuwe vincenten op zondag 3 juli het bos De Oude Warande in om de beelden te bekijken die daar tijdelijk tentoongesteld worden door Lustwarande. Dit is een jaarlijks terugkerende expositie met dit keer als thema 'Godhead - idols in times of crisis'. Geen wonder dat er veel mens- en hoofdvormen te zien waren.

De beelden daagden uit tot goed kijken: wat bedoelt de kunstenaar? wat zie je zelf? van welk materiaal is dit gemaakt? wat straalt het uit? wat roept het bij je op?
Kunstdocent Marika Taborsky van Kunstlab vertelde over de kunstenaars en de kunstwerken en spoorde de talenten aan tot kijken en creƫren met verschillende tekenopdrachten.

Zo ontvingen de tekenaars dit keer allemaal een dummy. In je eigen dummy kun je van alles uitproberen. Snel schetsen, maar ook een detail uitwerken. Er hangt een fijne sfeer in de groep: de nieuwe vincenten delen hun werken, zijn serieus aan het werk en leren van elkaar.

Bij sommige kunstwerken komen de krukjes uit de bolderkar tevoorschijn en krijgen de vincenten een langere tekenopdracht. Het wandelend publiek is nieuwsgierig en kijkt op afstand over hun schouders mee.

Foto's: Maria van der Heyden

Vtl Lustwarande Hey 1675 Lr
Vtl Lustwarande Hey 1597 Lr

De Nieuwe Vincent 2024

Inschrijving geopend!

Je kunt van 12 maart tot 7 mei 2024 je tekeningen inzenden!

MAART 2024

Inzenden tekeningen

Stuur maximaal 3 favoriete tekeningen in!

MAART - MEI 2024

Talentenprogramma

Je hebt zo'n 12x op zaterdag/zondagmiddag een les of excursie, hoe leuk is dat!

JUNI - DECEMBER 2024

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

NOVEMBER - DECEMBER 2024

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2024