Een landschap aquarellen

Etten-Leur

Tijdens de laatste les voor de zomervakantie gingen de deelnemers verder met het leren van aquareltechnieken. Eerst gingen ze de aquarelschilderijen van de vorige les bij de Zwarte Schuur afmaken. Zo konden de Nieuwe Vincenten weer even oefenen met aquarelverf, voordat we verder gingen met de opdracht van deze les.

Daarna gingen de deelnemers een landschap schetsen. Dit werd gedaan aan de hand van foto’s van omgevingen waar Vincent zelf heeft getekend en tekeningen die Vincent van deze omgevingen heeft gemaakt. Hierbij was het belangrijk dat ze keuzes maakten in welke details ze wel en niet verwerkten in de schets. Als je werkt met aquarel kunnen bepaalde details soms wegvallen, dus het is belangrijk daar rekening mee te houden.

De gemaakte schets werd als uitgangspunt genomen om op aquarelpapier een kleurenversie te schilderen. De vorige les hebben de deelnemers vooral met de techniek ‘droog in nat’ gewerkt, maar vandaag stond de techniek ‘nat in nat’ op het programma. Het papier werd volledig nat gemaakt en op de tafel geplakt. Zo lopen de kleuren mooi in elkaar over, maar het is wel een extra uitdaging. Want hoe bouw je een aquarelwerk op zonder dat alles uitloopt? Door te proberen en te leren zijn er weer hele mooie werken ontstaan.

Deze les werd afgesloten met een gezellige barbecue bij een van de deelnemers thuis. Onder het genot van wat lekkers en veel spelletjes hebben we samen de vakantie ingeluid.

20240630 153414
20240630 153345

De Nieuwe Vincent 2024

Inschrijving geopend!

Je kunt van 12 maart tot 7 mei 2024 je tekeningen inzenden!

MAART - MEI 2024

Selectie deelnemers

Stuur maximaal 3 favoriete tekeningen in!

MEI 2024

Talentenprogramma

Je hebt zo'n 12x op zaterdag/zondagmiddag een les of excursie, hoe leuk is dat!

JUNI - DECEMBER 2024

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

NOVEMBER - DECEMBER 2024

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2024