Een stap in een surreële, absurdistische en poëtische wereld

Tilburg


Zondag 30 juni was de dag voor één van de favoriete onderdelen van de Tilburgse editie: een bezoek aan museum De Pont. Dit museum van hedendaagse kunst is gevestigd in een voormalige wolspinnerij en behalve de kunst die er te zien is, is dus ook het gebouw zelf de moeite waard!

Na een ontvangst in de cursusruimte van De Pont nam rondleider Marika Taborsky de groep mee voor een rondleiding door de tentoonstelling van Laure Prouvost. In deze bijzondere tentoonstelling stapten de deelnemers letterlijk in de surreële, absurdistische en poëtische belevingswereld van Laure Prouvost zelf, maar ook in een wereld van maatschappelijke problemen zoals milieuproblematiek.

De tentoonstelling is een landschap vol verhalen waarin de groep op een gegeven moment niet meer zeker wist of iets echt waar is of de fantasie was van Laure Prouvost zelf.

Vliegende oma
Zo liepen ze door een donkere wereld, over zwarte olievlekken, langs een groot scherm met haar vliegende oma zonder kleren aan… en daarna werd de wereld licht en ruim en liepen de deelneemers langs sierlijke glazen vogels, lagen er frambozen op stenen en zagen ze de veer die Laure Prouvost uit de rug van haar oma had getrokken…

Zelf aan de slag
Vervolgens ging de groep zelf aan de slag met het tekenen van een zelfgecreëerd vervreemdend landschap op papier. Ze bekeken het werk van verschillende surrealisten, zoals Salvador Dalí en René Margritte. Met een tekenplankje en potlood zocht ieder een plekje binnen de tentoonstelling die als inspiratie voor het werk diende. Ze hebben zo’n 1,5 uur intensief getekend. Daarna volgde een bespreking.

Wat de deelnemers bijbleef van de tentoonstelling? We vermoeden dat het in elk geval die gekke, naakte vliegende oma van Laure is gezien hun reacties 😉!

Dnv De Pont Hey 2175
Dnv De Pont Hey 2377

De Nieuwe Vincent 2024

Inschrijving geopend!

Je kunt van 12 maart tot 7 mei 2024 je tekeningen inzenden!

MAART - MEI 2024

Selectie deelnemers

Stuur maximaal 3 favoriete tekeningen in!

MEI 2024

Talentenprogramma

Je hebt zo'n 12x op zaterdag/zondagmiddag een les of excursie, hoe leuk is dat!

JUNI - DECEMBER 2024

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

NOVEMBER - DECEMBER 2024

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2024