Figuurlijke zelfportretten

Etten-Leur

Op 8 september was het zover. We brachten met de deelnemers uit Etten-Leur een bezoek aan het Stedelijk Museum Breda. Veel van de meiden die aan de Nieuwe Vincent meedoen, waren nog nooit in dit museum geweest, dus er werd uitgekeken naar deze dag.

Eenmaal aangekomen, begon ons bezoek met een leuke museumles van een van de museumdocenten. Tijdens deze rondleiding leerden de deelnemers meer over hoe portretten worden gemaakt en dat je een portret niet altijd letterlijk hoeft te nemen. Soms vertellen de spullen van iemand ook heel veel over een persoon. Als je daarvan een collage-illustratie maakt, is dat dan ook niet een zelfportret?

Na de rondleiding en een pauze was het tijd voor de opdracht. De deelnemers mochten van zichzelf een figuurlijk zelfportret maken met dingen en voorwerpen die ze bij zichzelf vinden passen. Er werd overal in het museum lekker geschetst en gekleurd.

Aan het einde van de dag kwamen we samen om het bezoek en de tekeningen te bespreken. Wat de meiden opviel, waren de verschillende tekenstijlen en dat je toch aan de getekende elementen kan herkennen om wie het gaat.

Het was een geslaagd bezoek met veel creatieve inspiratie en vooral heel veel lol.

Img 20240908 Wa0076
20240908 151110

De Nieuwe Vincent 2024

Inschrijving geopend!

Je kunt van 12 maart tot 7 mei 2024 je tekeningen inzenden!

MAART - MEI 2024

Selectie deelnemers

Stuur maximaal 3 favoriete tekeningen in!

MEI 2024

Talentenprogramma

Je hebt zo'n 12x op zaterdag/zondagmiddag een les of excursie, hoe leuk is dat!

JUNI - DECEMBER 2024

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

NOVEMBER - DECEMBER 2024

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2024