Schilderen in de Pannenhoef

Etten-Leur

De Pannenhoef is een gebied nabij Etten-Leur waar Vincent van Gogh vroeger veel heeft getekend. Bij aankomst werd de groep door een aantal vrijwilligers ontvangen die wat vertelden over de omgeving. Rondom het gebouw De Zwarte Schuur zijn de deelnemers de natuur in gegaan om inspiratie op te doen. Vincent zaaide namelijk eerst zijn ideeën om ze later te oogsten in mooie schetsen, tekeningen en schilderijen.

Er werd hierna eerst geschetst in de natuur. Naast planten en flora, kwamen de deelnemers ook allerlei fauna tegen zoals schapen, katten en kikkers. Allemaal ontzettend leuke onderwerpen om te schetsen natuurlijk. In de pauze konden ze genieten van een vers stukje brood dat in de kleine bakkerij tegenover De Zwarte Schuur werd gebakken. Dit gebouw was tevens ook een favoriet om te tekenen.

Het laatste gedeelte van de les zijn we in en rondom De Zwarte Schuur gaan aquarellen. De docenten gaven eerst een korte uitleg over hoe aquarelverf gebruikt kan worden, waarna de deelnemers lekker aan de slag gingen. Ze konden een eerder gemaakte schets kiezen om uit te werken, maar uiteraard was er ook de mogelijkheid om nieuwe natuur te schilderen. Sommige deelnemers gingen buiten tekenen en anderen kozen voor de gezelligheid in de schuur.

Aan het einde van de middag werden alle schilderwerken op tafel gedeeld met elkaar en bespraken we de dag. Veel meiden gaven aan dat ze nog niet eerder met aquarel hadden gewerkt. Ze vonden het erg leuk en gaan het zeker vaker proberen. Wat zijn er weer mooie dingen gemaakt! Op naar de volgende les.

De Nieuwe Vincent Etten Leur 16 Juni Pannenhoef2
De Nieuwe Vincent Etten Leur 16 Juni Pannenhoef3

De Nieuwe Vincent 2024

Inschrijving geopend!

Je kunt van 12 maart tot 7 mei 2024 je tekeningen inzenden!

MAART - MEI 2024

Selectie deelnemers

Stuur maximaal 3 favoriete tekeningen in!

MEI 2024

Talentenprogramma

Je hebt zo'n 12x op zaterdag/zondagmiddag een les of excursie, hoe leuk is dat!

JUNI - DECEMBER 2024

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

NOVEMBER - DECEMBER 2024

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2024