Stillevens à la Vincent

Etten-Leur

Vandaag was de eerste les in cultuurhuis De Nobelaer. De deelnemers werden, heel toepasselijk, ontvangen in tekenlokaal De Vincent. Hier worden de meeste lessen van De Nieuwe Vincent gegeven in Etten-Leur. Ook kregen ze een korte rondleiding door het cultuurhuis, zodat ze bekend zijn met alle faciliteiten.

Charlotte en Denise legden het een en ander uit over het lokaal en ze bespraken wat er die dag op het programma stond, namelijk; stillevens.

Stillevens zijn voor veel kunstenaars, waaronder voor Vincent van Gogh, een goedkope manier om schilder- en tekentechnieken te oefenen. Je kan namelijk gebruiken maken van spullen die je zelf in huis hebt.

Eerst werden er korte schetsen gemaakt in de schetsboeken waarbij de deelnemers in groepjes stillevens op tafels gingen klaarzetten. Van vazen met bloemen tot aan paardenschedels: geen object was te gek voor de composities. Vluchtig gingen ze aan de slag en hierbij moesten ze vooral kijken naar de vormen en werd er minder gefocust op de details van het stilleven. Zo leerden de deelnemers echt goed te kijken onder tijdsdruk. Deze opdracht deden we een aantal keer waarbij er telkens van plek werd gewisseld, zodat iedereen de kans kreeg om de stillevens vanuit interessante hoeken te tekenen.

Na een korte pauze was het tijd om groot aan de slag te gaan! De Vincenten mochten nu hun eigen stillevens maken. Ook kregen ze de keuze met welk tekenmateriaal ze dit stilleven willen maken, zo werd er getekend, gekrijt en geschilderd.

Aan het einde van de dag werden de tekeningen weer uitbundig besproken en ging iedereen weer lekker naar huis.

Volgende week staat er een uitstapje op het programma, dus daar kijkt iedereen erg naar uit!

Img 9682
Img 9681

De Nieuwe Vincent 2024

Inschrijving geopend!

Je kunt van 12 maart tot 7 mei 2024 je tekeningen inzenden!

MAART - MEI 2024

Selectie deelnemers

Stuur maximaal 3 favoriete tekeningen in!

MEI 2024

Talentenprogramma

Je hebt zo'n 12x op zaterdag/zondagmiddag een les of excursie, hoe leuk is dat!

JUNI - DECEMBER 2024

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

NOVEMBER - DECEMBER 2024

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2024