Thuis in de Dorpswerkplaats

Nuenen

Een andere locatie, andere collega’s, andere kinderen. De nieuwe Vincent in Nuenen 2024 start 15-6 vanuit nieuw thuishonk de Dorpswerkplaats.

Na een introductie door projectleider Klaartje Esch worden Maartje van Wulfften Palthe en ik voorgesteld. De kinderen zijn allemaal winnaars, echte Vincents! Anders zaten ze er niet. Uitgekozen uit vele inzendingen. Schetsboeken worden uitgedeeld en op naar het museum.

Na films en uitleg over Vincent gaan ze zelf aan de slag. Vincent tekende veel handen van arbeiders uit die tijd. Boeren met ruwe, knoestige handen. Hoe zien jouw handen er eigenlijk uit? Met dezelfde handen konden de nieuwe Vincents ook nog eens twee 3D schilderijen voelen! Wat bijzonder.

Verwend met limonade in de koffieruimte tekenden ze nog even lekker door.

Terug in de Dorpswerkplaats hebben ze de slag te pakken. Werken ze zelfstandig een opdracht naar keuze uit. En voor je het weet is deze les alweer voorbij. Thuis mag je altijd in je eigen schetsboek werken. Breng je je schetsboek de 29e wel weer mee?

Dank aan het Van Gogh Village Museum voor de super gastvrijheid. Maar ook de Dorpswerkplaats, waar we ons al goed thuis voelen!

Elke Meulendijks

Groepsfoto Dnv24Klein
Hand Tekenen Close Up

De Nieuwe Vincent 2024

Inschrijving geopend!

Je kunt van 12 maart tot 7 mei 2024 je tekeningen inzenden!

MAART - MEI 2024

Selectie deelnemers

Stuur maximaal 3 favoriete tekeningen in!

MEI 2024

Talentenprogramma

Je hebt zo'n 12x op zaterdag/zondagmiddag een les of excursie, hoe leuk is dat!

JUNI - DECEMBER 2024

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

NOVEMBER - DECEMBER 2024

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2024