De Nieuwe Vincent


De Nieuwe Vincent is een initiatief van Vincents Tekenlokaal. Dit tekenlokaal is opgericht, omdat Vincent van Gogh tekenlessen in Tilburg heeft gevolgd. Hij kreeg, als 13-jarige jongen, tekenlessen van C. Huysmans op de HBS Koning Willem II. Deze school was in het gebouw, dat nu het Paleisraadhuis is, het witte 'paleis' met de torens, dat in het centrum van Tilburg staat.

Nieuwe technieken leren
De deelnemers van De Nieuwe Vincent volgen een uitdagend programma. Ze stappen in een rollercoaster waarin ze met veel lol en plezier uitgedaagd worden om te tekenen en te schilderen. Ze leren te werken met nieuwe technieken en buiten de bekende paden te treden. Lees hier meer over in onze blogs.

Samen met andere jongeren
Het doel van het programma is dat de jongeren zich verder ontwikkelen en een zichtbare groei doormaken. Ze ontdekken waar ze wel en waar ze (nog) niet zo in uitblinken. Waardoor raken ze geïnspireerd, wat vinden ze bij zichzelf passen? Samen met andere getalenteerde jongeren stappen ze dit proces in. Ze bezoeken ateliers, musea, een kunstacademie en plekken waar Vincent van Gogh geweest is tijdens zijn periode in Brabant.

Portfolio opbouwen
Gaandeweg groeit van elke Nieuwe Vincent een portfolio. Het programma sluiten we af met een volwaardige expositie, waarin de deelnemers hun werk laten zien. Zonder meer een hoogtepunt, waarop de jonge deelnemers vol trots kunnen laten zien wat ze gemaakt hebben.

In 2024 vindt het talentenprogramma plaats in Tilburg, Zundert, Nuenen en Etten-Leur. Inschrijven kan in de periode van 12 maart - 7 mei 2024!


190831 Vtl Mvd H2354 Zw

Meer weten?

De Nieuwe Vincent 2024

Inschrijving geopend!

Je kunt van 12 maart tot 7 mei 2024 je tekeningen inzenden!

MAART - MEI 2024

Selectie deelnemers

Stuur maximaal 3 favoriete tekeningen in!

MEI 2024

Talentenprogramma

Je hebt zo'n 12x op zaterdag/zondagmiddag een les of excursie, hoe leuk is dat!

JUNI - DECEMBER 2024

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

NOVEMBER - DECEMBER 2024

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2024