Informatie voor ouders en begeleiders


Voor ouders

De Nieuwe Vincent is een talentenprogramma voor kinderen van 10 t/m 14 jaar met een passie voor tekenen. Uit de ingezonden tekeningen worden 15 deelnemers gekozen die gedurende enkele maanden les krijgen in tekenen en schilderen. Aan het eind wordt hun nieuw gemaakte werk tentoongesteld en kan iedereen komen kijken. Voor een ouder of begeleider is het goed een paar dingen te weten. Bij de veelgestelde vragen is veel informatie te vinden.

Houd er als ouder en begeleider rekening mee dat er tijdens de looptijd van het project op zondag (vaak om de week) een programma is met een les of een excursie. Soms is ook op zaterdag een excursie. De excursies zijn altijd binnen Brabant. We regelen zelf het vervoer, maar we vragen u wel ervoor te zorgen dat uw zoon/dochter op tijd komt.

Ook goed om te weten: tijdens de schoolvakanties is er geen programma.

Tijdens de excursies en lessen worden vaak foto’s gemaakt, soms door een professionele fotograaf of door onszelf. Deze foto’s gebruiken we voor Facebook, Instagram, de website en voor persberichten. Mocht je daar bezwaar tegen hebben, laat het dan weten, dan kunnen we daar rekening mee houden.


Voor docenten

Ben je tekendocent, ckv-docent, cultuur-coördinator of leerkracht en denk je bij De Nieuwe Vincent meteen aan één van je leerlingen, tip deze dan om mee te doen aan ons programma.

Bij veelgestelde vragen lees je meer.

Volg regio Nuenen


Volg regio Tilburg


Volg regio Zundert

De Nieuwe Vincent 2023

Werven van tekentalenten

In Nuenen start de werving in juni 2023!

MAART 2023

Inzenden tekeningen

In Nuenen kun je nog inzenden t/m 29 juli 2023.

APRIL - MEI 2023

Talentenprogramma

In totaal 12x heb je op zondagmiddag een les of excursie, dus zorg dat je beschikbaar bent.

JUNI - DECEMBER 2023

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

NOVEMBER - DECEMBER 2023

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2023