DE 15 NIEUWE VINCENTEN 2021 ZIJN GESTART!

Tilburg

De laatste weken liep het nog storm met de aanmeldingen, maar liefst 112 jongeren hebben tekeningen ingestuurd om een kans te wagen op een plekje bij De Nieuwe Vincent 2021. Zoveel aanmeldingen hebben we nog nooit gehad!

Het was dus best een pittige klus voor de jury om 15 kandidaten hieruit te selecteren. Zondag 30 mei was de aftrap en hebben De Nieuwe Vincenten kennis gemaakt met elkaar en meteen hun eerste tekenles gevolgd.

Het was natuurlijk best spannend om elkaar te zien, maar er hing al snel een ontspannen sfeer. Zeker toen de deelnemers plaats mochten nemen achter de schildersezels en met tips van Wietske Weijtmans, de tekendocent, een les kregen in tekenen naar de waarneming. Na afloop werden de eerste werkstukken trots opgeborgen in de nieuwe tekenmappen.

Daarna volgde nog een introductie op het werken met de digitale tekentablets. Dat is in het begin vooral veel uitproberen: hoe werken alle kleuren, penselen en spatels, werken met lagen etc. De komende periode zullen alle Vincenten hier heel handig in worden.

Alle Nieuwe Vincenten krijgen de komende maanden workshops, masterclasses, atelier- en museumbezoeken en werken toe naar de expositie van hun nieuwe werk. Zo bouwen ze een echt portfolio op.

We wensen alle Nieuwe Vincenten veel succes en vooral heel veel tekenplezier!

Foto's: Maria van der Heyden

210530 Vtl Hey 6540
210530 Vtl Hey 6455

De Nieuwe Vincent 2024

Inschrijving geopend!

Je kunt van 12 maart tot 7 mei 2024 je tekeningen inzenden!

MAART 2024

Inzenden tekeningen

Stuur maximaal 3 favoriete tekeningen in!

MAART - MEI 2024

Talentenprogramma

Je hebt zo'n 12x op zaterdag/zondagmiddag een les of excursie, hoe leuk is dat!

JUNI - DECEMBER 2024

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

NOVEMBER - DECEMBER 2024

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2024