Groots werken op de kunstacademie

Tilburg

Op 16 oktober stond alweer de vierde excursie op het programma: een tekenles op de kunstacademie van Fontys. Het fijne van deze plek is dat we daar echt groot kunnen werken. Er is ruimte genoeg om al zittend, liggend, hurkend, knielend of in een andere pose te schilderen op grote vellen papier.

Kleuren en texturen
Dit keer zonder kwast, maar met rollers en linialen. En met allerlei stempel- en drukmateriaal, zoals karton, cd's, bubbelplastic, fruitnetjes, textiel etc. Zo ontstaan er, per toeval, allerlei texturen, vormen en vlakken op je papier, zonder dat je dit van tevoren precies bedenkt. Echt experimenteren dus en inspelen op wat er ontstaat.
De één voelt zich hierbij als een vis in het water, voor de ander is het wat onwennig. Als je altijd heel precies en gedetailleerd tekent, is dit even heel iets anders. In plaats van met een vaste hand, mag (of moet?) je nu los, vrij en en zonder plan te werk gaan. Tekendocent Wietske en gastdocent Marieke Coenen stonden de jongeren bij in dit 'avontuur'.

Silhouetten
De uitstalling van alle creaties vormde een kleurig geheel en veel blije gezichten. Vervolgens was de opdracht om met deze 'textuurbladen' een collage te gaan maken, dus de schaar moest erin. Maar dit keer niet zonder plan. Het uitgangspunt was om te werken met silhouetten en om daar een idee bij te krijgen, werd er eerst gezocht naar afbeeldingen om over te trekken. Sommigen kozen voor een abstract werkstuk, anderen werkten toe naar een landschap of een collage met dieren. Iedereen was verrast om te zien wat er allemaal was ontstaan!

Portfolio
Naast de excursies zijn er intussen ook tekenlessen geweest in Vincents Tekenlokaal. Daar werken de Nieuwe Vincenten verder door met het werk en de ideeën die ze tijdens de excursies opdoen. We zien de portfolio's groeien!

211016 Vtl Op De Academie Hey 3404A
211016 Vtl Op De Academie Hey 3676

De Nieuwe Vincent 2024

Inschrijving geopend!

Je kunt van 12 maart tot 7 mei 2024 je tekeningen inzenden!

MAART - MEI 2024

Selectie deelnemers

Stuur maximaal 3 favoriete tekeningen in!

MEI 2024

Talentenprogramma

Je hebt zo'n 12x op zaterdag/zondagmiddag een les of excursie, hoe leuk is dat!

JUNI - DECEMBER 2024

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

NOVEMBER - DECEMBER 2024

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2024