Werken op de digitale tekentablets

Tilburg

Uniek van Vincents Tekenlokaal zijn de 20 professionele tekentablets met ontelbare mogelijkheden. Je kunt werken met kwasten en spatels van verschillende diktes, er zijn miljoenen kleuren en je kunt spelen met lagen. Zo komt jouw tekening er in één keer weer heel anders uit te zien. En wat doet dat met de uitstraling en compositie?

We kunnen wel merken dat de jongeren al veel digitale vaardigheden hebben: ze zijn er snel handig in en het experimenteren geeft veel plezier. De Nieuwe Vincenten geven elkaar tips en gelukkig is docent Chiel ook altijd nog aanwezig om je verder te helpen of je inspirerende suggesties te geven.

Toch verzuchtte een 'Vincent' aan het einde van de les: "Als ik dit eerder had geweten, had ik het anders gedaan". Gelukkig komen er nog veel meer tekenlessen in het tekenlokaal, dus dat komt zeker goed. Het doel is om al doende zelf steeds meer mogelijkheden van de tablets te leren kennen en te zien wat het effect is op je tekening. Ook het digitaal bewerken van analoge tekeningen hoort bij dit proces.

Foto's: Maria van der Heyden

210620 Vtl Lokaal Hey 7529
210620 Vtl Lokaal Hey 7537

De Nieuwe Vincent 2024

Inschrijving geopend!

Je kunt van 12 maart tot 7 mei 2024 je tekeningen inzenden!

MAART 2024

Inzenden tekeningen

Stuur maximaal 3 favoriete tekeningen in!

MAART - MEI 2024

Talentenprogramma

Je hebt zo'n 12x op zaterdag/zondagmiddag een les of excursie, hoe leuk is dat!

JUNI - DECEMBER 2024

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

NOVEMBER - DECEMBER 2024

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2024