Zelfportretten tekenen

Tilburg

Gelukkig heb je een spiegeltje om eindeloos naar jezelf te kijken en dat dan op papier te zetten. Dat is nog een hele kunst. Om een beetje los te komen, geeft tekendocent Bregtje Zitman eerst een paar snelle tekenoefeningen aan de nieuwe vincenten. Daarna gaan ze serieus aan de slag. Sommige deelnemers hebben al vaker zelfportretten getekend, voor anderen is het nieuw. Hoe teken je je haren? En de verbinding tussen je hoofd en je hals? En je ogen, zijn die bijna hetzelfde of zie je duidelijk verschil?

Bregtje geeft aan dat je vaak in eerste instantie tekent zoals je denkt dat je eruit ziet. En in tweede instantie ga je kijken naar wat je echt ziet. Wat zijn de verhoudingen? Waar zie je donker en licht? Hoe kun je iets accentueren of juist niet en heb je daar altijd lijnen voor nodig?

Als slot bekijkt de groep elkaars werk, want ook door te kijken naar werk van de anderen kun je veel leren.

Dit was de eerste les in de nieuwe uitvalsbasis van De Nieuwe Vincent: cultuur-bso Monopole. Deze prachtige locatie in de binnenstad van Tilburg geeft veel mogelijkheden. Er is een atelierruimte, maar ook een grote verzamelruimte waar de hele groep gezamenlijk aan de slag kan met de tekenopdrachten. Een fijne plek met een fijne sfeer. We zijn blij dat we deze ruimte gevonden hebben en bedanken Monopole voor de gastvrijheid.

Image00002 Lr
Image00059

Volg regio Tilburg


Volg regio Zundert

De Nieuwe Vincent 2022

Start voorbereidingen

We werven jongeren voor deelname aan De Nieuwe Vincent 2022!

FEBRUARI - MAART 2022

Inzenden tekeningen

Je kunt maximaal 3 tekeningen uiterlijk op 24 april 2022 inzenden.

MAART - APRIL 2022

Talenten-programma

In totaal 12x heb je op zondagmiddag een les of excursie, dus zorg dat je beschikbaar bent.

MEI - DECEMBER 2022

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

DECEMBER 2022

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2022