Volop experimenteren met druktechnieken

Tilburg

De derde les alweer. We merken dat de groep losser komt, zich vrijer gaat voelen en meer samenwerkt en bij elkaar gaat kijken. In deze open en ontspannen sfeer zijn de nieuwe vincenten serieus aan het werk. Ze laten zich verrassen door de resultaten die onder de drukpers vandaan komen.

Deze les vindt plaats in het drukatelier van Annette Paulsen in NS16. Zij en Ivo van Leeuwen verzorgen de les en staan de jongeren bij met het hanteren van de persen. Er zijn er maar liefst vier. En nog verschillende andere apparaten en technieken om mee te experimenteren. Met als thema 'tussenruimte' kunnen de tekentalenten vrij aan de slag. De een weet direct wat te doen, de ander is wat onwennig en moet even op gang komen. Ook daarvoor kun je bij Annette en Ivo terecht.

De resultaten zijn divers. Er zijn verschillende beeldcombinaties gemaakt: met druktechnieken of in combinatie met tekenwerk. Ook verrassend als je werkt op kalkpapier. En natuurlijk is de kleurkeuze ook van belang.

De 3 uur zijn omgevlogen. "Eigenlijk kunnen we nog wel 1 of 2 lessen bezig zijn met druktechnieken", zegt Annette, "hierin is zo veel mogelijk!"

Foto's: Maria van der Heyden

220619 Vtl Hey 0934
220619 Vtl Hey 0955

De Nieuwe Vincent 2024

Inschrijving geopend!

Je kunt van 12 maart tot 7 mei 2024 je tekeningen inzenden!

MAART 2024

Inzenden tekeningen

Stuur maximaal 3 favoriete tekeningen in!

MAART - MEI 2024

Talentenprogramma

Je hebt zo'n 12x op zaterdag/zondagmiddag een les of excursie, hoe leuk is dat!

JUNI - DECEMBER 2024

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

NOVEMBER - DECEMBER 2024

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2024