Allemaal samen in het Noordbrabants Museum


Op zondag 29 oktober brachten alle 45 jongeren van De Nieuwe Vincent een bezoek aan het prachtige Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch. De deelnemers uit Zundert en Nuenen kwamen met de bus, de deelnemers uit Tilburg met de trein. Het was een hele belevenis en ook erg leuk om met de complete groep te zijn!

De jongeren kregen een rondleiding langs de échte schilderijen en schetsen van Vincent van Gogh. Het museum heeft een uitgebreide collectie, met onder andere schilderijen die in Nuenen zijn gemaakt. Ook zie je hoe het leven er was in de tijd van Van Gogh.

Het hoofdthema van de dag was 'Practice makes Perfect'. Iets wat bij Van Gogh heel erg zichtbaar was in zijn studies en hoe hij met beeld omging. Bij enkele schilderijen uit de tentoonstelling kregen de jongeren een opdracht waarmee ze dit zélf konden ontdekken.

Daarnaast was er een workshop van Bregtje van Vincents Tekenlokaal met tekenopdrachten waarbij de jongeren heel kort en steeds langer de tijd kregen om hetzelfde voorwerp te tekenen. Heel interessant, want: wat gebeurt er als je hetzelfde vaker tekent, hoeveel tijd heb je nodig om goed te kijken, wanneer maak jij de beste tekening? Kortom: de jongeren werden die dag weer uitgedaagd in verbeeldingskracht, reflectie en 'studie'. Tekenen-tekenen-tekenen! En dat deden deze 45 talenten. Er is weer super gewerkt!

De Nieuwe Vincent is ongeveer halverwege; in december volgt een eindexpositie en... De Nieuwe Vincent wordt gekozen. Nog even te gaan voor iedereen... Op naar de volgende workshops :)

Fotografie: Maria van der Heyden.

Dnv Nbm Hey 9553 1
Dnv Nbm Hey 9806 1

De Nieuwe Vincent 2024

Inschrijving geopend!

Je kunt van 12 maart tot 7 mei 2024 je tekeningen inzenden!

MAART 2024

Inzenden tekeningen

Stuur maximaal 3 favoriete tekeningen in!

MAART - MEI 2024

Talentenprogramma

Je hebt zo'n 12x op zaterdag/zondagmiddag een les of excursie, hoe leuk is dat!

JUNI - DECEMBER 2024

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

NOVEMBER - DECEMBER 2024

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2024