De Nieuwe Vincent 2023 Tilburg is gestart

Tilburg

Op zondag 4 juni was de aftrap van De Nieuwe Vincent 2023 in het Paleis van Tilburg, waar de nieuwe vincenten kennis hebben gemaakt met elkaar en meteen hun eerste tekenles volgden.

Het was natuurlijk best spannend om elkaar voor de eerste keer te zien. Marloes Coppes, coördinator van Vincents Tekenlokaal, zorgde voor het ontvangst en kon alle deelnemers blij verrassen met een grote, eigen tekenmap. De komende maanden kan iedereen hierin zijn of haar gemaakte tekeningen bewaren en zo bouwen aan een eigen portfolio.

Na de introductie kregen de deelnemers een rondleiding door het Paleis met uitleg over Vincent van Gogh, die hier ook zelf tekenlessen heeft gevolgd. In het oude tekenlokaal staan voorwerpen die hij heeft gebruikt als voorbeeld bij zijn 'tekenlessen naar de waarneming'. Dat was ook de insteek van de eerste tekenles van De Nieuwe Vincent 2023, met de nadruk op verhoudingen en compositie.

Wietske Weijtmans, de tekendocent, had een uitdagend stilleven gemaakt, bestaande uit allerlei materialen. Vanuit verschillende gezichtspunten gingen de tekentalenten aan de slag. Iedereen was supergeconcentreerd aan het werk.

Zo, de kop is eraf. De komende maanden zullen er nog vele workshops, masterclasses, atelier- en museumbezoeken volgen. Tyas d'Hondt is de vaste begeleider van de groep. Zo bouwen we samen aan een fijne groep en aan een mooi portfolio!

We wensen alle nieuwe vincenten veel succes en vooral heel veel tekenplezier!

Foto's: Maria van der Heyden

Dnv Paleis Hey 0929 Lr
Dnv Paleis Hey 0682 Lr

De Nieuwe Vincent 2024

Inschrijving geopend!

Je kunt van 12 maart tot 7 mei 2024 je tekeningen inzenden!

MAART 2024

Inzenden tekeningen

Stuur maximaal 3 favoriete tekeningen in!

MAART - MEI 2024

Talentenprogramma

Je hebt zo'n 12x op zaterdag/zondagmiddag een les of excursie, hoe leuk is dat!

JUNI - DECEMBER 2024

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

NOVEMBER - DECEMBER 2024

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2024