Tilburg heeft een Nieuwe Vincent: Sophie Berkien

Tilburg


Op zondag 17 december heeft wethouder Marcelle Hendrickx bekend gemaakt wie De Nieuwe Vincent 2023 is: Sophie Berkien. Sophie blonk onder andere uit in het maken van portretten en ze heeft duidelijk veel geleerd tijdens het traject. De bekendmaking van De Nieuwe Vincent vond plaats in Kunstpodium T en is tegelijkertijd de opening van de expositie van het werk van alle deelnemers die hebben meegedaan aan het talententraject van Vincents Tekenlokaal.

“Ik droom van schilderen en dan schilder ik mijn droom” een quote die Vincent van Gogh in een van zijn brieven schreef. Wethouder Hendrickx haalde dit aan in haar inspirerende speech waarin ze het belang van kunst- en cultuuronderwijs en kunstenaarsproces benadrukte. Daarna was het grote moment waarin alle deelnemers naar voren mochten komen en de feedback op hun werk ontvingen. Onder luid applaus werd winnares Sophie Berkien bekend gemaakt. “Sophie overviel de jury met een sterk verhaal over het proces. Het werk straalt een soort van vanzelfsprekendheid uit. Het is een bron van virtuoos talent”, aldus het juryrapport.

De jury
De jury bestond dit jaar uit Paul van Dongen (kunstenaar), Klaartje Esch (managing director Kunstpodium T) en Tyrell Kuipers (kunstenaar en werkzaam voor Ateliers Tilburg). Dit trio had ook dit jaar geen eenvoudige taak. Het niveau was hoog en er is heel hard gewerkt met als resultaat een sterke groei bij alle deelnemers. Toch rolde er een winnaar uit. Deze werd bepaald aan de hand van een aantal criteria: techniekbeheersing, talent, uitvoering, het leerproces en de eigen stijl.

Tentoonstelling.. en trots!
Het werk van Sophie & alle overige deelnemers is nog 3 weken te zien. Ga kijken, het is prachtig! Nog een keer een luid applaus voor winnares Sophie & zeker ook alle overige deelnemers: Abigail, Amelia, Cebrian, Dieck, Efsa, Elise, Frédérique, Jasmijn, Kik, Lili, Maas, Samuel, Sanne, en Veerle Roos!! Wat hebben jullie het goed gedaan en wat hebben ook wij van jullie genoten. Tot in januari, dan is er een terugkomdag en praten we lekker na over dit geweldige avontuur!

Openingstijden expositie: 20 t/m 23 december, 27 t/m 30 december, 3 t/m 6 januari (alle dagen 13.00 tot 17.00 uur).
Locatie: Kunstpodium T, Noordstraat 105 Tilburg
Toegang: gratis

Fotografie Maria Van Der Heyden 2
Fotografie Maria Van Der Heyden 3

De Nieuwe Vincent 2024

Werven van tekentalenten

Je kunt van 5 maart tot 5 mei 2024 je tekeningen inzenden!

MAART 2024

Inzenden tekeningen

Stuur maximaal 3 favoriete tekeningen in!

MAART - MEI 2024

Talentenprogramma

In totaal 12x heb je op zondagmiddag een les of excursie, hoe leuk is dat!

JUNI - DECEMBER 2024

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

NOVEMBER - DECEMBER 2024

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2024