De Nieuwe Vincent Etten-Leur is gestart!

Etten-Leur


Zondagmiddag werden de eerste deelnemers van De Nieuwe Vincent Etten-Leur ontvangen in de Van Gogh Kerk door de projectbegeleiders Charlotte Maas en Denise Vervuren van cultuurhuis De Nobelaer.

In de zeven jaar dat Van Gogh in Etten-Leur woonde, bezocht hij regelmatig de hervormde kerk. Deze kerk heet nu ter ere van zijn naam de Van Gogh Kerk. Etten-Leur is namelijk de gemeente waar Vincent van Gogh besloot dat hij kunstenaar wilde zijn. Hij is hier dan ook zijn artistieke carrière begonnen. Zo liet hij zich hier registreren als kunstschilder en had hij er een atelier. Daarom starten we in de kerk waar Vincent ook ooit heeft gestaan.

De middag begon met een welkomstwoordje waarin de ouders en jongeren alle praktische informatie ontvingen. Daarnaast kregen de tekentalenten hun tekenspullen voor dit traject. Hierna was het tijd voor de ouders om te gaan en werden de Nieuwe Vincenten rondgeleid door de kerk waar ze nog wat meer leerden over de achtergrond van Van Gogh.

Na de mooie rondleiding stond de eerste opdracht op het programma. Van Gogh heeft in zijn leven veel landschappen en stillevens getekend, waaronder landschappen met kerken. Hoe mooi is het om dan te starten met het tekenen van de binnen-en buitenkant van de Van Gogh Kerk! De deelnemers keken aandachtig naar hun omgeving en lieten zich inspireren.

Aan het einde van de les kwamen we weer samen en gingen we de tekeningen bespreken. Waar waren ze trots op en wat voor punten nemen ze mee voor de volgende tekenles. Ook hebben we de dag besproken en wat de deelnemers van de eerste les vonden. Ondanks de spanning heeft iedereen het als heel leuk ervaren, dus dat smaakt naar meer! We kijken terug op een geslaagde en vooral gezellige eerste les met elkaar.

20240602 155505
20240602 150843

De Nieuwe Vincent 2024

Inschrijving geopend!

Je kunt van 12 maart tot 7 mei 2024 je tekeningen inzenden!

MAART - MEI 2024

Selectie deelnemers

Stuur maximaal 3 favoriete tekeningen in!

MEI 2024

Talentenprogramma

Je hebt zo'n 12x op zaterdag/zondagmiddag een les of excursie, hoe leuk is dat!

JUNI - DECEMBER 2024

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

NOVEMBER - DECEMBER 2024

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2024