Derde seizoen De Nieuwe Vincent Zundert gestart!

Zundert

De nieuwe lichting tekentalenten werden zondagmiddag ontvangen in het Vincent van GoghHuis door de project begeleider Rachel Gruijters en Eefje Goos. Na een welkomstwoordje door Ron Dirven (directeur en conservator van het Vincent van GoghHuis) ontvingen de Nieuwe Vincenten hun tekenmap uit de handen van wethouder Judith Kuijpers.
Het Vincent van GoghHuis heeft zelf geen schilderijen van Vincent van Gogh maar het stimuleert en ondersteund wel hedendaagse kunstenaars om in de voetsporen te trede van de schilder o.a. door de artist in residence programma’s. Dirven is dan ook erg blij met het project De Nieuwe Vincent, met name om zo de jongste generatie in aanraking te laten komen met kunst. En ze zo te laten ervaren hoe een echte kunstenaar te werk gaat. Ook dit jaar werken we daarom in Zundert weer samen met de kunstenaars uit de AiR van Gogh residenties.

Wethouder Kuijpers benadrukte dat iedere deelnemer een eigen ontwikkeling door zal maken geduurde het project en dat dat juist ook het mooiste is aan het project. Iedere Nieuwe Vincent kan zo een eigen stijl ontdekken en ontwikkelen en dat is volgens de wethouder echt een meerwaarde van dit project.
Nadat er nog wat praktische informatie besproken was, verlieten de ouders het Van GoghHuis en konden de Nieuwe Vincenten aan de slag met de eerste opdracht.

Er werd gestart met het tekenen van een stilleven. Er werden verschillende oefeningetjes gemaakt, er werd geëxperimenteerd met blind tekenen, lijntekenen, schaduwen tekenen en hooglicht tekeningen. De laatste driekwartier werd besteed aan een stilleven op een groot vel papier. Aan het einde van de les werden de tekeningen bij elkaar gelegd en bespraken we de tekeningen en de eerste les.
Het was voor de meeste Nieuwe Vincenten best wel spannend zo’n eerste ontmoeting met elkaar, maar het is een super gezellige en leergierige groep dus het gaat weer een top seizoen worden!

Ef20240526 Denieuwevincent 066
Ef20240526 Denieuwevincent 107

De Nieuwe Vincent 2024

Inschrijving geopend!

Je kunt van 12 maart tot 7 mei 2024 je tekeningen inzenden!

MAART - MEI 2024

Selectie deelnemers

Stuur maximaal 3 favoriete tekeningen in!

MEI 2024

Talentenprogramma

Je hebt zo'n 12x op zaterdag/zondagmiddag een les of excursie, hoe leuk is dat!

JUNI - DECEMBER 2024

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

NOVEMBER - DECEMBER 2024

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2024