De Nieuwe Vincent ook in Tilburg gestart!

Tilburg


Op zondagmiddag 2 juni was de aftrap van De Nieuwe Vincent 2024 in Tilburg. Tijdens deze middag hebben de 15 deelnemers kennisgemaakt met elkaar en kregen direct daarna hun eerste tekenles! Het gaat om deze kanjers: Anna, Anne, Charlotte, Eslem, Feja, Josephine, Levy, Linn, Nemo, Noor, Phileine, Sophia, Sophie, Svea en Tygo.

De groep zat met grote ogen en fijn enthousiasme samen met ouders/verzorgers in de Paleiszaal van het Paleis-Raadhuis in Tilburg. De plek waar Van Gogh zelf zijn eerste tekenlessen kreeg. Natuurlijk met wat spanning, maar wat vooral opviel is dat iedereen heel veel zin had om te starten!

Petra Robben, hoofd a.i. Vincents Tekenlokaal, vertelde in haar woordje meer over het programma als geheel en ook dat talent iets heel unieks is. En... dat het soms niet gelijk wordt herkend. Zoals bij Van Gogh zelf, die pas op latere leeftijd werd geroemd om zijn teken- en schilderkunsten.

Docenten Wietske Weijtmans en Bregtje Zitmans-Deelen gaven vervolgens praktische informatie over de rest van het traject en vertelden wat er het komende half jaar op het programma staat. Het is ook dit jaar weer een mooie mix aan masterclasses (o.a. van kunstenaar Paul van Dongen), museumbezoek (o.a.Museum De Pont en Noordbrabants Museum) en uitwisseling met elkaar.

Ook werd Maas voorgesteld, oud-deelnemer van De Nieuwe Vincent 2023. Hij doet de komende tijd als ‘razende reporter’ verslag van het programma. Maas kan zich als geen ander voorstellen hoe het is om als deelnemer mee te doen, dus we krijgen een écht inkijkje op die manier.

Vervolgens was het tijd voor de eerste tekenles! De deelnemers begonnen in het Oude Tekenlokaal met korte schetsoefeningen en daarna werd er in de Oranjezaal getekend naar de waarneming. Er stonden in deze indrukwekkende zaal vijftien ezels opgesteld rondom een uitdagend stilleven, iedereen zocht een plek en vervolgens… tekenen-tekenen-tekenen.

Wat een dag! Een mooie opmaat voor de rest van het traject. We zijn heel benieuwd naar de ontwikkelingen van iedereen. We houden je op de hoogte van dit geweldig mooie proces. De deelnemers hebben er zin in! En wij ook.


Heel veel plezier gewenst iedereen!


Fotografie: Maria van der Heyden

Dnv Aftrap Hey 0579
Dnv Aftrap Hey 0686

De Nieuwe Vincent 2024

Inschrijving geopend!

Je kunt van 12 maart tot 7 mei 2024 je tekeningen inzenden!

MAART - MEI 2024

Selectie deelnemers

Stuur maximaal 3 favoriete tekeningen in!

MEI 2024

Talentenprogramma

Je hebt zo'n 12x op zaterdag/zondagmiddag een les of excursie, hoe leuk is dat!

JUNI - DECEMBER 2024

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

NOVEMBER - DECEMBER 2024

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2024