Informatie voor ouders / begeleiders of docenten


Voor ouders / begeleiders

De Nieuwe Vincent is een talentenprogramma voor kinderen van 10 t/m 14 jaar met een passie voor tekenen. Uit de ingezonden tekeningen worden 15 deelnemers gekozen die gedurende enkele maanden les krijgen in tekenen en schilderen. Aan het eind wordt een gedeelte van het gemaakte werk tentoongesteld en kan iedereen komen kijken. Deelname aan het programma is gratis.

Bij de veelgestelde vragen vindt u de belangrijkste informatie over het traject. Daarnaast zijn onderstaande zaken belangrijk:

  • Houd er als ouder en begeleider rekening mee dat er tijdens de looptijd van het project (juni t/m december) op zondag (in Nuenen op zaterdag) een programma wordt georganiseerd met een les of een excursie. Soms is ook op zaterdag een excursie. We rekenen op de komst van uw kind. De excursies zijn altijd binnen Brabant. We regelen zelf het vervoer, maar we vragen u wel ervoor te zorgen dat uw zoon/dochter op tijd komt.
  • Ook goed om te weten: tijdens de schoolvakanties is er geen programma.
  • Tijdens de excursies en lessen worden vaak foto’s gemaakt, soms door een professionele fotograaf of door onszelf. Deze foto’s gebruiken we voor Facebook, Instagram, de website en voor persberichten. Mocht u daar bezwaar tegen hebben, laat het dan weten, dan kunnen we daar rekening mee houden.


Voor docenten

Bent u tekendocent, ckv-docent, cultuur-coördinator of leerkracht en denk je bij De Nieuwe Vincent meteen aan één van je leerlingen: tip deze dan om mee te doen aan ons programma. Hieronder vind je materiaal dat je zou kunnen uitdelen. Het is ook mogelijk om een pakket aan te vragen, stuur dan een e-mail naar: communicatie@vincentstekenlokaal.nl.

TILBURG:

ZUNDERT:

NUENEN:

ETTEN-LEUR:

De Nieuwe Vincent 2024

Inschrijving geopend!

Je kunt van 12 maart tot 7 mei 2024 je tekeningen inzenden!

MAART - MEI 2024

Selectie deelnemers

Stuur maximaal 3 favoriete tekeningen in!

MEI 2024

Talentenprogramma

Je hebt zo'n 12x op zaterdag/zondagmiddag een les of excursie, hoe leuk is dat!

JUNI - DECEMBER 2024

Voorbereiding expositie

Je bekijkt je portfolio, is jouw werk klaar voor de expositie?

NOVEMBER - DECEMBER 2024

Expositie

Nodig je familie en vrienden uit om naar jouw werk te komen kijken.

DECEMBER 2024